Hur du kan hålla igång med träningen hemifrån under Corona-krisen

Corona-viruset sprider sig med snabb fart, och i de värst drabbade länder har gym stängt. För att inte tappa flowet i din träning, så rekommenderar jag starkt att hålla igång, hemifrån.
Jag försöker hålla mig borta från hem, dels för att inte sprida någonting vidare ifall jag själv bär på viruset utan att veta om det, men också får att hindra att få viruset, såklart.
För mig är det otroligt viktigt att hela tiden hålla igång kroppen. Tränar jag inte en dag, på ett eller annat sätt, så ger det direkt effekt på mitt tänkande. Jag som jobbar mycket framför datorn behöver svettas lite, behöver känna blodet pumpa upp till hjärnan, ta en kall dusch, för att sedan kunna sätta mig framför datorn och jobba flera timmar i sträck. Träning är som medicin, och jag vet att det låter klyshigt. Är jag beroende av träning? Säkert. Är det dåligt? Tror inte det.

Nu till det som är grunden till det här inlägget. Det finns fullt med videor på nätet som du kan ta del av, gratis! Allt från träning med din egna kropp, till thaiboxning(shadow), yoga, till att springa runt i din lägenhet. Sätt på hörlurar på din partner så att hon/han inte blir irriterad.

Jag har under de senaste 3 veckorna fokuserat på yoga och thaiboxning. För er som inte testat på yoga tidigare, do it! Det finns otroligt mycket olika videos där ute, från beginner, till middle, till advance.

“Vinyasa Yoga” borde ni testa på. Här är ett exempel på en grym youtube kanal. Men som sagt, det finns massvis med andra varianter, och ni bör försöka hitta det som passar er 😉
https://www.youtube.com/watch?v=6LeKFE_aB4I
En grej som jag verkligen rekommenderar om ni ska köra Yoga är att ha en bra matta. I början av min yogakarriär, använde jag en kass matta, som efter att man börjat svettas, gled en massa, och ni vet hur viktigt det är att hålla balansen i yoga. Här har ni ett bra alternativ för en matta 🙂Eunzel Yoga Towel,Hot Yoga Mat Towel with Corner Pockets Design – Sweat Absorbent Non-Slip for Hot Yoga,Bikram and Pilates(Anchor Fit Corners,Black Flower).
Och här har ni ett annat alternativ för thai boxing/muy thai med cardio inkluderat. Be ready to sweat
https://www.youtube.com/watch?v=p9olW8oqgfo

Kontentan av det hela – skippa inte träningen bara för att gymmet är stängt. Träning är nyckeln till välmående. Visste ni by the way att träning och intelligens är starkt sammankopplade? Mer om det tar vi i ett annat inlägg 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s