Jordan Peterson håller på med sin nya bok

Vet ni inte vem Jordan Peterson är, har ni antingen suttit i fängelse i ett antal år, eller varit på Antarktis utan Wifi. Han tog världen och internet med storm för ett antal år sedan, och blev för många en guru.

Det har varit mycket diskussioner hit och dit om att han är antifeminist, transfob, men i de flestas ögon, inklusive mina egna, är han en person som verkligen vill sina lyssnare väl. Det han står för är att folk bör ta på sig ett större personligt ansvar, och möta det tuffa i livet frivilligt, istället för att springa iväg ifrån det som är tufft, och låta det tuffa jaga dig.

Han har släppt massvis med youtubevideos och har 100-miljontals visningar. Han blandar klinisk psykologi med religion, myter, vetenskap gör det på ett extremt kaptiverande sätt, med fantastisk retorik och där man som åskådare verkligen känner sig träffad, som att han pratar till en.

Nu är Peterson påväg att släppa sin nya bok, uppföljaren till 12 rules for life. Enligt Peterson själv hade han 42 regler, som han fick bryta ner till 12 för att skriva sin första bok. Nu är han alltså inne på sin andra

Jordans första bok 12 rules for life, eller 12 livsregler som den heter på svenska, slog igenom stort internationellt och hamnade på topplistor runt om i hela världen. Personligen blev jag mycket imponerad över boken och hur påverkande den var, hur kapiverande innehållet var, och hur enkla reglerna var att faktiskt sätta in i vardagen. Det är just enkelheten i kombinationen med komplexiteten som Jordan är väldigt är väldigt duktig på att förmedla i sitt budskap. Han gör alltid det som känns så svårt till någonting enkelt.
Boken kommer garanterat att vara en del av ert kommande liv, gå inte miste om möjligheten till att läsa den. Köp boken här: 😉 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos

Ni som vill ytterligare djupdyka i hans värld, bör se hans youtubevideos “biblical stories” och “maps of meaning”. Biblical stories är inte så tråkigt som det först kan låta som, utan han djupdyker in på vilket sätt biblen har påverkar oss på ett psykologiskt plan. Om jag inte minns rätt, har han släppt över 10 videos inom den genren, 2-3h st. Så säg upp netflix för en månad och kolla igenom dessa 😉
Maps of meaning är också väldigt intressanta, och han har skrivit en bok som just heter Maps of meaning – som jag håller på att läsa just nu. Den är en aning mer komplicerad än 12 rules for life, men innehåller massvis med komplexa och intressanta teorier. Ni kan köpa den här:

Maps of Meaning: The Architecture of Belief

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s