Bemästra dina vanor – förbättra dig själv

Personlig utveckling är något som jag har ett stort intresse för, och oavsett var vi i livet, finns det alltid något som vi vill förbättra. Vi är aldrig riktigt nödja, vilket jag tror är en del av den mänskliga existensen.

Jag har personligen tagit flera steg framåt i min personliga utveckling de senaste åren, och jag känner nästan att ju mer jag jobbar på mig själv, desto mer inser jag att jag fortfarande saker att jobba på.

En av de viktigaste sakerna som jag insett är hur viktigt det är att jobba på sina vanor. Det är dina vanor som avspeglar sig på resultaten. Istället för att försöka ändra resultatet, ändra på dina vanor, din strategi, så kommer resultaten automatiskt att avspegla sig i den riktningen du kan hoppas på.

En av de absolut bästa böcker som jag läst inom detta området är “Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones” av James Clear. Hans personliga historia är väldigt intressant. Han var i ung ålder nära på att dö, och det förändrade hans liv till att bli mer vaksam kring vilka vanor han sätter upp för sig själv.

Är du intresserad av att förbättra dig själv, vilket jag starkt rekommenderar, så bör du först och främst kolla på vilka dåliga vanor du har. Vad kan du göra bättre som person? När går du upp på morgonen? Vad gör du när du går upp? Hur mycket tid per dag slösar du bort på att kolla på onödiga saker på youtube eller scrolla på instagramflödet. Jag vill inte shamea någon, men faktum är att jag innerligt tror på att du kan må bättre som person, så länge du förstår vad det är som utvecklar dig själv. Du har egentligen ingen aning om hur bra du kan bli, vilka resultat du kan få, och var du kan va om fem år. Men allt börjar med vilka vanor du sätter dig själv i. Va konstant vaksam om vad du gör, och kolla på dig själv.

James Clear går djupt in på detta och förklarar det på ett bra sätt, förmodligen bättre än vad jag gör det. Det kan va första dagen på ditt nya liv som du tar(utan att låta för klyschig hehe). Men for real – känner du att du inte är din yttersta potential, vad väntar du på? Det är inte så att du kommer vakna upp som miljonär imorgon, utan du måste aktivt jobba på det, och hur lätt är det egentligen att veta vilken väg man ska ta,och vilka verktyg man ska använda sig utav? Det är såklart något man kan lära sig, men återigen, det handlar om vilka vanor du sätter för dig själv.

Det är inte en jättelång bok, men den innehåller väldigt praktisk information. Läs den nu och förbättra dina vanor 😉

Köp den här: Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s