Kartellen, Leo Carmona Kinesen och Arlanda rånet

Till och börja med, informationen som kommer att presenteras är inte direktkommunicerad med någon Kartellenmedlem eller Leo Carmona. Storyn är ihopsamlad från låtar och, artiklar och youtube videos. Storyn är enbart till för eget intresse och intresse av att läsa storyn.

Inspiration som vuxit fram under många års tid, och som i början grundades av ett stort musikintresse för Kartellen, som automatiskt ledde vidare till att vara fascinerad av Kinesen’s historia.

För er som helt har missat det eller som har bott under en sten, Kinesen startade i slutet på 00-talet upp hiphopgruppen Kartellen som tog musik och hiphop- Sverige med storm. Det var rått, tungt och Sverige hade aldrig tidigare sett den typen av Hiphop. Det var något nytt. Och helt ärligt, jag var 13 år när programrebeller släpptes, och frågorna som cirkulerade i min omgivning, “är dom äkta”, “är det här på riktigt” medan andra direkt kontrade och sa “nä dom leker bara”, “fake G’s” osv.

Jag kommer så bra ihåg första gången jag läste igenom flashback-tråden om Kartellen, och även om jag vid denna tiden visste att det mesta som skrivs på flashback är andra, tredje, fjärde hands information, så fick man ändå en känsla av att mycket av det som skrevs där var sant, och ett oundvikligt namn som ofta dök upp, förutom frontfigurerna Sebbe Staxx och Kaka, var just Kinesen.

Tiden gick och Kartellen släppte låtar. Det var på denna tiden då man såg allt på youtube, och varken facebook och instagram hade blowat upp som det har idag. Det var mycket svårare att hålla koll på vad folk gjorde, och inte minst hur det gick för Kartellen. Det var en sorts mysterik kring Kartellen och Kinesen som förföljde gruppen, och som jag tror är en del av deras framgång. Det blev aldrig riktigt klart kring vad som hade hänt med Leo och Babyface, varför har de åkt in i fängelse? Anstiftan på mord gick att hitta när man sökte runt, men var det Volkan som hade blivit mördad? Och vilken koppling fanns det till Arlandarånet? Arlandarånet genomfördes 2002 för er som inte känner till det, de lyckades få med sig en summa på 42 miljoner SEK. Det fanns mycket spekulationer kring just detta, men ingen visste riktigt om det var sant eller inte, och det spekulerades kraftigt kring just Volkan, vad som hade hänt, och det kändes som en film alltihopa.

När sen teknologin har utvecklats som det har, med social medier och möjlighet till att följa människor osv, och i samband med att Arlandarånet prescriberades, gick Leo Carmona ut och sa att han ångrade det djupt.
Vad som är intressant är att vi nu genom intervjuer med Kinesen kan få höra hans djupare förklaring. I en intervju på youtube kanalen “Dialogiskt” med just Kinesen berättar han ganska utförligt kring händelseförloppet.

Två misstänkta personer till Arlandarånet omkommer, totalt sett, rånpengarna är en viktig pusslebit.

I intervjun säger Kinesen “Jag var naiv, jag fattade inte kraften av pengar. Folk som var nära mig, kunde inte acceptera att det gick så bra för mig”
Att det handlar om Volkan är underförstått, även om hans berättelse lämnar öppenheten för fler detaljer. Volkans pappa hade haft god relation med Jokso, som sköts av Babyface 98, och Volkan hamnar där någonstans emellan, och det beskrivs som att det var en clash mellan den gamla och nya eran. Volkan och Volkans pappa blir sugna på Kinesens del av rånbytet, och ville mörda Kinesen i Turkiet. Kinesen får vetskapen om det och åker tillbaka från Turkiet till Sverige.

Volkan ska också ha stulit pengar från Kinesen, så Kinesen försöker komma fram till en lösning så att pengarna kan betalas tillbaka,men lösningsplanen så att säga gick inte i lås och Volkans pappa ville inte gå med på avtalet att ge tillbaka pengarna. Volkans pappa hotar både Kinesen och hans familj, och det är då enligt Kinesen som “kriget” tar sin fart. Kinesens nästa steg i dramat var att göra flera kupper mot Volkans tillhörigheter, restaurang, hans lägenhet och andra förmögenheter, och försökte återigen att samtala med Volkan till att bli kvitt så att säga. Då börjar nästa steg i dramat, upressning om att gola ner Kinesen för arlandarånet.

Tydligen ska Volkan ha varit i kontakt med svensk polisen och i rättegången kom det fram att polisen ska ha erbjudit Volkan, att om han golar, så kommer han få 10% av bytet av Arlandarånet, vilket var 4 miljoner svenska kr. Det resulterade i att Volkan började prata med polisen och mycket av det han sa, var inte sant. Volkans hade dock flera saker i sitt egna baggage, och en kidnappning av en kvinna, ledde till att han efterlystes. Tydligen ska han ha varit ordentligt nere i smeten och ställt till med kaos, och skjutit mot
PKK-medlemmar. Men på grund av hans inblandning till Arlandarånet, och att det var ett så otroligt stort case, och att Volkan då potentiellt kunde vara med och fälla Kinesen och de andra inblandade, ledde till att han kunde fortsätta gå på fri fot.

Han fick vittnesskydd, men samtidigt spelade han dubbelspel och använde vittneskyddet som en sköld till att försöka mörda Kinesen och motståndarsidan. Detta fick polisen lite smått nys om, men höll händerna för ögonen och lät det pågå, för att kunna sätta dit allihopa i slutändan. Volkans mordplaner mot Kinesen och en nära vän till Kinesen, kulminerade till att han åkte till Finland för att planera dessa mord tillsammans med Janny Babyface, men Babyface hade tagit Kinesen parti så det var Volkan som blev mördad.

Som de flesta redan känner till, Kinesen blev dömd till anstiftan till mord, och Babyface dömdes för mord. Resten är historia.

Nog om det caset, nu verkar det som att Kartellen kommer släppa nytt. Som alla vet har Sebbe Staxx hoppat av, men Kartellen har hittat en ny frontfigur so to speak. Vi får se hur nästa Kartellen-våg blir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s