The Blaze – masterpiece musikvideos och musik

The Blaze slog igenom 2017 med Virile och Terroitory, därav den sistnämnda har uppnått 40 miljoner streams på youtube. Ser ni musikvideon så förstår ni också hur de har kunnat uppnå dessa siffror.

The Blaze består av två kusiner från Paris, som just är kända för deras musikvideos och hur de kombinerar musiken med videon. För att ta Territory som exempel kolla här : https://www.youtube.com/watch?v=54fea7wuV6s&list=PLy9-FeudRYii8s4iUM4WDH6PTvKGp4EhZ

Hur otroligt bra filmning har de lyckats åstadkomma? Vilken känsla som huvudkaraktären inger. Den hemlängtan som man kan ha till sitt hem efter att ha flyttat därifrån, kanske till ett annat land, och skaffat sig ett nytt hem,men känslan av att den plats man födde på, och växte upp på, med ens familj och ens nära vänner, är alltid en väldigt speciellt plats som man aldrig glömmer bort. Man kan alltid skaffa sig ett nytt liv, men familiära känslan av ett hem, hemmalagad mat som man så gott känner igen. Inte nog med det, hans boxningdansande så att säga, i precis takt till musiken, och hans reviringivande när han jagar iväg barnen för att visa sitt territorium. Wow.

The Blaze är definitivt en stor big thing inom den elektroniska scenen och det är just deras blandning av musik och videos som har gjort att de är så uppskattade av fans.

Och för att inte tala om deras första låt som jag hörde “Virile”
https://www.youtube.com/watch?v=gvpnEHP70N0&list=PLy9-FeudRYii8s4iUM4WDH6PTvKGp4EhZ&index=2
Det handlar om två kompisar, som röker ihop, och är väldigt nära vänner, bröder. Om hur nära bonds man kan ha till sina närmsta vänner. Det är nog något som vi flesta män känner igen oss i. Hur en med annat blod verkligen kan känna som en riktig broder. Tillit, gemenskap och lojalitet. Inte bara det så inger videon en ungdomlig känsla, när allt var på skoj. När man inte riktigt behövde ta fullt ansvar som en vuxen ansvarsfull person. Låten ger mig så mycket flashbacks till mina tonår då man flydde iväg och festade och ens vänner blev till ens familj.

Låtarna och The Blaze är komplexa. Det går säkert att tolka deras musik och videos på massa olika sätt, men en sak är säker är att de fortsätter att imponera med grymt framjobbade släpp. “Queens” och “Heaven” är två bra exempel på detta.
De har släppt mer musik och finns båda på spotify, och har varit ute och turnerat en hel del i Europa. Förmodligen kommer de fortsätta släppa musik och turnera(efter coronaviruset såklart) så se till att hålla ögonen öppna för deras släpp 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s