David Gogging – ironman och en man man kan lära mycket av

Det var några år sedan jag kom i kontakt med David Goggins för första gången, och sättet han är på, hans metoder och hans sätt och prata på attraherade mig direkt.
För att göra en lång historia kort så var han som ung en person som kände sig misslyckad, hade inte direkt en väg med sitt liv som han följde, och han kände sig i stora drag som en looser. Efter att verkligen ha bestämt sig för att aldrig mer gå upp, byggde han säkert men säkert upp sig själv till att inte ge upp. Liknande historier hör vi överallt på internet, det är inget speciellt i sig, men vad han gör speciellt är och hur han förmedlar det är den psykologiska kampen han hela tiden har med sig själv, och hur han aldrig ger upp mot sig själv.

Goggins gör hela tiden det som är svårt, eller svårast, det han inte känner att han kan klara av, för att bevisa för sig själv att han kan klara av det. På så sätt bygger han upp sig själv och sitt egna psyke. Vad han också pratar mycket om är vilka begränsningar han sätter för sig själv, eller rättare sagt att han inte sätter begränsningar till sig själv. Han menar på att det är det som gör att många människor misslyckas med vad de vill göra, eller att begränsningarna gör så att människor inte ens påbörjar saker som de tror är omöjliga. Helt klart har Goggings visat på att detta psykologiska spel är något som spelar roll i utfallet, i resultatet. Han har haft rekordet med flest pull-up under 24h – 4030 repititioner, som n har blivit slagit. Han sprang år 2005 100 miles(16 mi – 4 marathon) på 16 timmar!

Hans lista på saker han har genomfört som är otroliga, är lång. Och som sagt, är hans metod att övervinna psyket, och inte låta det övervinna dig. Han har skrivet en bok om just detta som ni kan hitta här: Can’t Hurt Me: Master Your Mind and Defy the Odds

Jag själv kan ibland när jag lyssnar på honom få intrycket att han inte är helt effektiv i alla sina metoder. Att en del saker som han gör just handlar om att övervinna psyket, och att utfallet av det man gör nödvändigtvis inte är så lyckosamt. Till exempel har han dragit på sig flera skador på grund av sina framgångar. Även om hans metoder kan kännas oigenkännbara, och möjligtvis inte något som kan appliceras på en själv, så finns det otroligt mycket att hämta från den här mannen. Hans psykologi kring psyket är på en helt annan nivå, och känner du att du inte har uppnått din potential ännu, att du har mer att ge, då är definitivt boken något för dig. Ta dig till det. För att uppnå framgång behöver vi göra saker som känns svårt och som vi för stunden inte vill göra, och trappan kan ibland kännas lång, för svårt för att övervinna, men börjar du med att bli lite bättre idag än vad du var igår, vet du inte var du är inom ett år.

Här är en introduktion till David Goggins: https://www.youtube.com/watch?v=TLKxdTmk-zc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s