Einar, en av Sveriges mest spelade artister, utsatt för kidnappning och misshandel.

Det är nog ingen nyhet för de flesta av er. Jag själv fick reda på det genom sociala medier där bilder på Einar slagen och förnedrad delades. Det såg direkt väldigt äkta ut, inte fake direkt.

Just nu är det mycet rykten som florerar så det är svårt att säga vad som är sant och vad som inte är sant, men tydligen ska en grupp människor tagit med honom till en lägenhet, där hela händelseförloppet utspelade sig. Det ska ha hänt i april, ca två veckor innan bilderna läcktes ut på sociala medier. Einar som har varit förtegen om händelsen vill inte hjälpa polisen i utredningen. Många människor har spekulerat kring detta, och frågaställt Einars agernade, typ ” varför hjälper han inte polisen”, och även om svaret på frågan redan finns där, är det svårt för många människor att förstå sig på den världen.

Jag vet egentligen inte jättemycket om Einars bakgrund, vad som stämmer och vad som inte stämmer kring det han rappar om, men i vilket fall så ger han ut en image av att vara “G”, och en av de absolut viktigaste koderna är att inte prata med polisen. Skulle Einar prata med polisen, så skulle han tappa mycket cred från många av hans lyssnare. Det är inte det att jag håller med, eller tycker att det är bra, men jag har förståelse för agerandet, speciellt när man sätter sig in i Einars skor. Dessutom, om det Einar skulle prata med polisen, skulle det kunna leda vidare till att han får ytterliggare problem i framtiden. Revansch från andra kriminella. Det är definitvt ingen lätt värld Einar lever i. Det mest logiska och självklara beslutet är att polisanmäla ett sånt påhopp av denna rang. En kidnappning, misshandel, “människorov”, med andra potentiella straff som förövarna kan bli skyldiga till. Det är en väldigt allvarlig grej.

Vad som också är beklagligt är hur människor reagerar på detta. Jag vill poängtera att de flesta människor är stöttande och extremt upprörda över händelsen, men tyvärr finns det allt för många människor som uppmuntrar, tycker att Einar förtjänar det, och uttrycker jubel kring akten. Varför? Är det så upprörande att höra Einar rappa? Många som uttrycker sig fientligt mot Einar säger typ “är han med i leken, får han leken tåla”. Men att gå så här långt för att förnedra honom? Det är ingenting jag kommer att förstå. Det kanske finns en djupare förståelse hos dem som verkligen lever i den här världen, men det känns väldigt utomjordiskt för oss som står utanför. Killen är ung, och gör någonting bra med sitt liv. Och jag tror i stora drag att det handlar om avundsjuka, att han lyckas med det han gör.

Well well, vi får se vart det här leder, om det leder till en utredning, att människor som gjorde det här kan hittas, identifieras och åtalas. Vi får se. Oavsett kommer det bli intressant att se vilken väg Einar kommer ta. Han blev outad i svensk media, och frågan som jag ställer mig, vilken image kommer han att ta? Kommer han fortsätta på samma Einar som tidigare? Jag tror definitivt inte det här är slutet på historian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s