Mike Tyson vs Holyfield N.3?

De flesta känner nog till Mike Tyson, som är en av världshistoriens bästa boxare, som var extremt dominant i sin tid. Jag själv är ett stort fan av Tysons boxning, han är otroligt intressant att kolla på. Hans råa styrka, han etremt effektiva sidledsförflyttningar av sitt huvud, och hans korta matcher. Ja, det är nog en av de saker som folk är mest uppröra över, att de betalade mycket pengar för att se matcher, som ibland bara varade i någon minut.
Tyson har också gjort många uppseendeväckande saker, bland annat bet han sin motståndare Evander Holyfield i deras andra match.

Nu är det såhär, att Tyson slutade boxas för många år sedan, men har nu under veckan publicerat en video på sin instagram sida.

I slutet av videon säger Tyson “I’m back”
För övrigt ser Tyson extremt vass ut. Helt sjukt styrka och snabba rörelser av en man som inte varit speciellt aktiv, om man får tro vad han själv säger. I Joe Rogans podcast sa han bland annat, och jag parafraserar ” Jag vill inte boxas, för det tar fram egot i mig. Det tar fram den sidan av mig som vill vinna till varje pris, och det var också det som gjorde att jag vid många tillfällen gick över gränsen under min karriär”.

Jag har följt Mike Tyson mycket, och en grej som många säger är att det är en sjuk person, som har begått sjuka saker, känslokall, psykopat “han biter av folks öra” blablabla. Och visst, Tyson har gjort ganska sjuka grejer, men en sak är säker. Mannen har definitivt förändrats till en bättre person, och han kom från extremt tuffa förhållande, fattigdom, kriminalitet, vilket i stora drag formade honom. För att inte tala om att han blev världskänd vid väldigt tidig ålder.

Den mognaden som han visat upp de senaste tio åren, om inte mer, är en klar förbättring. För att gå tillbaka till parafraseringen, Tyson har verkat väldigt inställd till att inte vilja fortsätta med boxningen, därmed är instagramvideon väldigt förvånande.

Vad som är väldigt förvånande, är att Evander Holyfield, någon dag efter Tyson släppt sin video, la ut en video på sin instagram:

Där han avslutade videon med att säga “I’m back”

Sammanträffande?

Ska det bli en tredje match? Vi får se helt enkelt. Det har förekommit spekulationer om att matchen ska arrangeras och alla pengar ska gå till välgörenhet i samband med Corona-viruset.

En sak är saker, det kan mycket väl ske ett tredje möte mellan de två ikonerna. Hoppas att båda får behålla sina öron vid detta tillfället 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s