Om oss

Theflow – nyfikenhet är grunden till vår site

Tänk dig hur extremt mycket mediaklimatet har ändrats på bara de senaste 10 åren. Tänk dig 20,30,40 år tillbaka. Teknologin har totalt revolutionerat vårt samhälle, och idag kan vi få nyheter från vilken källa som helst. Faktumet är att etablerad media förlorar mer och mer läsare, speciellt yngre läsare. Men inte bara det, så ställer det nya mediaklimatet krav på oss som individer.
Föreställ dig hur man tog in information på 70-talet. Vi hade några få nyhetskällor, som gav snarlika perspektiv på saker. Alla medmänniskor fick information från samma källor, så perspektiven på debatten var ganska snarlik.
Idag, har vi 1000-tals olika källor som vi får vår information från. Inte nog med att vi tar in information från etablerad media från andra länder, tar vi också in information från sociala medier. Nyanserna är enorma, men vad man ska göra av nyanserna är svårare. Det är så otroligt lätt att man snöar in sig på sitt egna perspektiv, för att man helt enkelt inte har vanan att utforska, och verkligen ta till sig andra perspektiv. Jag menar, vi har trots allt haft vanan att enbart kolla på SVT och TV4 under årtioenden, där nyanserna av perspektiv har varit begränsade, och att helt plötsligt ställa om som människa, och va villig att ta in ny information, det är lättare sagt än gjort.
Det är svårt att analysera vad digitaliseringen har gjort med oss människor och vårt sätt att ta in ny information, men att vi behöver nya sätt och nya metoder håller nog de flesta med om.
Vad vi står för är en nyfikenhet. Det är i dessa nya teknologiska tider som vi behöver prata mer. Vi behöver diskutera mer, och verkligen försöka lägga oss ifrån vårt egna förhållningssätt, och försöka se saker med nya ögon. Denna nyfiken är kärnan till vår nyhetssite. Nyfikenhet till nya ämnen, nya perspektiv, och att inte vara låst till ens åsikter. Därför vill vi poängtera att vi anser inte att vi vet mer eller bättre än någon annan. Det är nyfikenheten och den ständigt lärande processen som är kärnan till hela idéen. Alla kan trots allt ha fel, och alla har någonting nytt att lära sig.

Därför är The Flow en rörelse där vi ständigt utforskar vad som händer i Sverige och i världen, och hur debatten ser ut, och vilka perspektiv som vi anser vara viktiga.

Vi är öppna till diskussioner och öppna till att ta in perspektiv, och som tankesättet säger, en person är aldrig smartare än en folkmassa. Vi är ärliga med att stå bakom det påståendet, och det ger en sorts ödmjukhet till diskussioner och kring hur vi ser på en debatt. Och för att förtydliga, det handlar inte bara om att veta vad som händer runt om i Sverige, det handlar lika mycket om att veta hur man ska förhålla sig till det. Häng med i flowet